* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Полезно

Предлагате ли транспорт и монтаж в други точки на България?

Да, предлагаме транспорт и монтаж във всяка точка от България.

Мога ли да поставя басейна на повърхността на земята?

Кръглите басейни и басейните тип осмица с дълбочина 120 см могат да се монтират на повърхността на земята. Ако басейните са с дълбочина 150 см, трябва да се вкопаят минимум 50 см в земята. Препоръчваме около вкопаната в земята част от басейна да се направи обратен насип със земновлажен бетон с дебелина 15-20 см.

Колко дълбок трябва да е изкопът за басейна?

Дълбочината на изкопа се изчислява по следния начин: височина на басейна + дебелина на бетоновия фундамент ( 20 см) - колко ще се показва над земята.

Пример: височина на басейна ( 1.50 м) + дебелина на бетоновия фундамент ( 20 см) - колко ще се показва над земята ( 10 см) = 1.60 м

Защо е необходимо да се постави текстилна подложка между бетонното дъно и PVC - фолиото?

Фолиото на басейна трябва да се изолира от бетона. Така се предотвратява преждевременната загуба на еластичност на фолиото. Еластичността на фолиото се влошава в резултат на невидими химични замърсявания по бетонното дъно.

За изолация на фолиото се използва специален найлон или текстилна подложка( геофилц). Препоръчваме текстилната подложка, защото може да изравни малки неравности по дъното на басейна. Също така благодарение на текстилната подложка дъното на басейна става по-меко, което прави ползването му още по-приятно.

 

Какво да направя, ако се нарани PVC - фолиото?

В случай, че фолиото се нарани, предлагаме специално лепило, с което може да се залепи. Дори не е необходимо да се източва водата в басейна. Мястото, където фолиото е наранено, може да бъде залепено под вода.

Гарантирате ли за качеството на предлаганите от вас басейни?

Убедени сме в качеството на басейните, които предлагаме. Затова ви предоставяме гаранция от 10 години на сглобяемата метална конструкция, PVC - фолиото както и на блокчетата Styropool при басейните Styropool.

PVC - фолиото се произвежда в Германия и при правилна експлоатация издържа 12 - 15 години. Също така предлаганото от нас фолио е хомогенно, което означава, че всеки един участък от фолиото е с плътност 0,60 мм или 0,80 мм. Много често се срещат фолиа, чиято плътност само на отделни места от фолиото отговаря на посочената.

Предоставяме и гаранция от 5 години на пясъчните филтърни системи.

Имат ли басейните с фолио предимство пред останалите видове басейни и какво е то?

Басейните с фолио имат едно съществено предимство пред останалите видове басейни. Предимството им е в тяхната продължителност на живот и във външния им вид.

Всеки материал се амортизира с времето. За разлика от другите видове басейни, басейните с фолио стават като нови след подмяна на фолиото. Ако след време пожелаете басейнът ви да изглежда по - различно, можете да поръчате фолио с желания от вас цвят.

Другите басейни ( напр. тип "корито" от полиестер или полипропилен) се амортизират след 10 - 15 години  (повърхността им избелява и застарява вследствие на UV - лъчите). Но при тях не можете да подмените само един детайл, трябва да купите нов басейн.

Защо при почистване на басейна с подочистачка през вливните дюзи се връща мътна вода в басейна?

Защото замърсителите са много фини и не могат да бъдат "спрени" от пясъка във филтъра. В такъв случай използвайте флокулант ( коагулант), който уедрява фините замърсители.

Също така, докато почиствате дъното на басейна с подочистачка, можете да поставите шестпътния вентил на филтъра в позиция "обратна промивка". В този случай басейна ще загуби известно количество вода, но за сметка на това ще се отървете от фините замърсители.

Как да изчисля водния обем на моя басейн?

За кръгли басейни - диаметър х диаметър х дълбочина х 0,79

За овални басейни - дължина х ширина х дълбочина х 0,89

За басейни тип осмица - дължина х ширина х дълбочина х 0,85

За правоъгълни басейни - дължина х ширина х дълбочина

Необходимо ли е разрешително за строеж при изграждането на басейн?

Да, необходимо е. Ако басейнът е до 100 м3 не се изисква инвестиционен проект. С документ за собственост, скица на имота и конструктивно становище се подава заявление в общината, откъдето изготвят съответното разрешително за строеж.