* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Как да изберете басейн от нашия сайт?

Както сте видели, ние предлагаме няколко модела басейни, като всеки има своите особености.

Общото между всички модели басейни е, че вътрешната им облицовка, която служи и за хидроизолация, може да бъде само от предварително скроено или от армирано пвц – фолио, което се лепи на място. Предпочитаме този вид вътрешна облицовка, защото монтажът и поддръжката й са по – лесни, а и пвц – мембраната е еластична и студоустойчива, което я прави особено подходяща за нашата страна, където редуването на зима и лято и големите температурни амплитуди, особено в  планинските райони, не се отразяват добре на стъклокерамичното покритие.

Най – изгодните и съответно най – поръчвани басейни са тези с метални стени ( метална сглобяема конструкция). Те се предлагат само в три форми: овална, кръгла и тип осмица. От трите вида, кръглите са най – лесни за изграждане, защото е необходимо само да се направи изкоп и да се отлее армиран бетонов фундамент. След това басейнът може да се монтира и впоследствие около него се прави обратен насип със земновлажен бетон. Функцията на този обратен насип е да предпази стените на басейна от слягането на пръстта, което може да се прояви най – вече когато се източи басейна до средата при зазимяването му. Кръглите басейни могат да се монтират изцяло вкопани, полувкопани или над земята.

Овалните басейни са най – предпочитани от трите вида басейни с метални стени. Те могат да бъдат само вкопани в земята. За тази цел след като се направи изкопа и се отлее армиран бетонов фундамент, на правата част на басейна се иззидват две успоредни стенички, които имат различни размери в зависимост от големината на басейна. След монтажа на басейна зад овалите се прави обратен насип със земновлажен бетон. Овалните басейни позволяват на дългата страна да се монтира римска стълба.

Басейните тип осмица не са толкова масови, но и те имат своя чар. Те също като кръглите басейни могат да се монтират изцяло вкопани, полувкопани или на повърхността на земята.

Металът като суровина се произвежда от немската компания ThyssenKrupp, a самите басейни се произвеждат от немската фирма Hobby Pool Technologies. Облицовъчното пвц – фолио се произвежда от немската фирма Elbtal Plastics.

В годините тези басейни са се доказали, че са достатъчно издръжливи и лесни за поддръжка. 

Техен недостатък е, че се предлагат само в гореспоменатите три форми и дъното трябва да бъде равно, без наклони.

Дървените басейни впечатляват със своята красота и естетика. Дървесината, която се използва за направата на дървените басейни, предлагани от нас, е добита в Северна Европа. Характерно за тези райони е, че в резултат на суровия климат дърветата растат много бавно, което ги прави много по – здрави и устойчиви на всякакви атмосферни условия.

За да се заздрави още повече дървесината се импрегнира под налягане в автоклав, което отговаря на степен на обработка клас 4.

Дървените басейни могат да се монтират на повърхността на земята, могат да са полувкопани или изцяло вкопани. Може да се каже, че това са най – красивите басейни за монтаж на повърхността на земята.

Преди да се монтира басейна е необходимо да се отлее армиран бетонов фундамент.

За овалните и правоъгълни басейни в бетона се заработват метални подпори, които поддържат дървената конструкция.

Със системата Solid Pool можете да изградите басейн, който по нищо не отстъпва на стандартните бетонови басейни. Дори ги превъзхождат по доста показатели като двойно по-краткото време необходимо за тяхното изграждане, отпада нуждата от замазка на стените след отливане на бетона, могат да се изграждат и от хора неспециалисти като така се спестяват много разходи по наемането на строителни фирми и т.н.

Басейните Solid Pool позволяват за вътрешна облицовка да се използва освен пвц - фолио и стъклокерамика.

Басейните Styropool  са много интересни басейни, защото използваните стиропорени блокчета служат от една страна за кофраж а от друга страна са отлична топлоизолация.

Изграждането на басейните Styropool става по следния начин: върху армиран бетонов фундамент се подреждат стиропорените блокчета, които са с размери 1.00 х 0,25 х 0,30 м ( дълж. х шир. х вис.). В тях се поставя хоризонтална и вертикална арматура и след това се запълват с бетон. Използваният стиропор е с коефициент на твърдост PS 40.

Вътрешната облицовка може да бъде от готово скроено пвц – фолио с дебелина 0,80 мм или от армирано пвц – фолио с дебелина 1,50 м.

Предимство на басейните Styropool е лесното и бързо изграждане, дори и на по – труднодостъпни терени както и добрата топлоизолация.

Басейни Soleo се изграждат от метални панели, които се захващат един за друг. Дебелината на металните панели е 2.5 мм. Благодарение на изключително здравата стомана гаранцията на конструкцията е 25 години.

Голямо предимство на басейни Soleo е разнообразието от форми, които се предлагат.

Също така дъното може да бъде пирамидално, равно, полегато или тип „плаж“.  Има и различни варианти за вътрешни стълби като римска, ъглова или по цялата ширина на басейна.

Вътрешната облицовка може да се изпълни с готово скроено пвц – фолио с дебелина 0,75 мм или с армирано пвц  - фолио 1,50 мм, което се лепи на място.

Друго предимство на басейни Soleo е, че с металните панели могат да се изграждат  басейни с преливен улей както и басейни тип “Infinity”. Имайки предвид трудоемкото и отнемащо доста време изграждане на бетонов басейн с преливен улей, басейните Soleo са много добра алтернатива поради по – краткия срок на изпълнение и по – безпроблемната конструкция, която те предлагат.