* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Три основни грешки, които трябва да избягвате при монтажа на сглобяем басейн

Когато настъпи пролетта и времето се стопли, всеки който е решил да постави басейн в двора си, иска това да стане възможно най - бързо. И понеже искаме по - скоро да се разхладим във водата на басейна, пропускаме да обърнем внимание на важни детайли от монтажа на нашия сглобяем басейн. Разбираме го впоследствие, когато вече се налага скъп ремонт.

Също така в желанието си да получим най - добрата цена, можем да станем жертва на некоректни фирми, които нарочно биха допуснали долуизброените грешки, за да ви дадат по - ниска цена за монтажа на вашия басейн.

 

Ако избегнете следните грешки, ще се радвате дълго време на вашия басейн:

 

1. Основата, върху която ще се постави басейна, играе много важна роля. Не монтирайте басейна директно върху земята, дори и тя да изглежда много твърда. Всеки фундамент, различен от бетоновата основа, е непредсказуем и опасността басейнът да поддаде е много голяма. В такъв случай гаранцията на басейна не важи. Най – добре е да се отлее армирано бетонно дъно с дебелина 15 – 20 см. Така можете да бъдете сигурни, че фундамента на басейна ще е здрав.

Също така ако се налага да монтирате басейна върху склон, то мястото където ще е басейна трябва да се изравни и в никакъв случай стената на басейна не бива да подпира склона. В този случай е добре да се направи подпорна стена откъм страната на склона.

 

2. Когато изготвят оферта за басейн, който е по – дълъг от 5 м., някои фирми включват само един скимер в комплект с една вливна дюза. Те монтират дюзата отстрани на скимера. В стремежа си да дадат най – ниската цена,тези фирми прибягват до тази практика, без да ги интересува, че впоследствие филтрацията на водата ще бъде нарушена и постоянно ще има проблеми с качеството на водата. Затова имайте предвид, че при басейни по – дълги от 5 м или кръгли басейни с диаметър по – голям от 5 м трябва да се предвидят един или повече скимери и вливните дюзи трябва да са разположени срещу скимера. Така се постига идеална циркулация на водата в басейна и съответно водата ще се поддържа по – лесно.

 

3. Когато се монтира басейна, между стената и пръстта трябва да се направи обратен насип от по – сух бетон. Този насип предпазва стената на басейна от повреждане, ако се получи слягане на пръстта около басейна. Ако басейнът е пълен с вода, няма проблем, но когато се изпразни водата наполовина при зазимяване или когато се източи цялата напролет, тогава има опасност от слягане на пръстта.Често срещаме повредени басейни, при които е спестено от направата на обратния насип. Затова не рискувайте, а направете обратния насип. Само така ще си гарантирате дълго и безпроблемно ползване на басейна.