* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Евтин басейн и разходите за неговата поддръжка

Всяка година немалко хора си купуват евтин басейн от някоя търговска верига или от онлайн търговец, подлъгани от ниската цена.

След това басейнът се монтира набързо в двора. И понеже искаме басейнът да стане колкото се може по – бързо, се пренебрегват съветите за отливане на бетонно дъно.  След няколко дни басейнът естествено се изкривява и водата трябва да се източи.

След като сме извършили двойна работа и басейнът вече е монтиран както трябва, водата в басейна зеленясва и помътнява. Отгоре на всичко, когато почистваме дъното на басейна с механичната подочистачка, мръсотията се връща обратно в басейна през вливните дюзи.

След известно търсене в интернет се оказва, че пясъчната филтърна система, която най – често е с надпис “Super” или “Deluxe”, не е съобразена с басейна. В повечето случаи филтърното тяло  е много малко и не може да се напълни с достатъчно  кварцов пясък, чиято роля е да задържа замърсителите. В резултат на това те се връщат обратно в басейна. А и помпата се оказва не толкова мощна колкото е указано в документацията и не е в състояние да изпомпва водата през монтираната на покрива соларна система за затопляне на водата.

Стигнал до тук, собственикът на басейна ни се обажда с намерението да закупи  пясъчна филтърна система, съобразена с неговия басейн. Чувайки цената от 600 – 800 лева, повечето хора се стряскат при положение, че басейнът им струва 100 – 150 лева.  

На въпроса „Няма ли филтърна система за евтини басейни“ ще отговоря така:

Където и да напълним вода, тя се нуждае от еднаква поддръжка. Напълнете една пластмасова чаша и една по – скъпа порцеланова чаша с вода и ги оставете известно време на слънце. Водата и в двете чаши ще позеленее.

Още повече  при малките басейни с малък воден обем водата се натоварва много повече  отколкото в голям басейн. Има огромна разлика дали трима души ще се къпят в 9 куб.м вода или в 30 куб.м вода. Водата в малкия басейн се натоварва три пъти повече със слънцезащитни кремове, пот и др.

Затова не трябва да се подценява каква филтърна система ще се избере за съответния басейн.