* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Басейн с метални стени - на какво да обърнем внимание при избора на такъв басейн

В началото искам да отбележа, че тук не става въпрос за сглобяеми басейни тип „Направи си сам“, които се предлагат в големите търговски вериги, а за басейни предлагани от специализирани в тази област фирми.

В зависимост от модела басейните с метална стена могат да се вкопаят изцяло или частично в земята или да се монтират на повърхността на земята. Избирайки такъв басейн, вие ще притежавате истински басейн на достъпна цена, който ще ви служи дълги години. Животът на един такъв басейн е около 20 – 30 години като вътрешната обвивка от пвц – фолио се подменя на около 10 години. Сглобяемите басейни се предлагат в три форми: кръгъл, овален, тип осмица.

Кръглите басейни и басейните тип осмица могат да се монтират изцяло на повърхността на земята, могат да са полувкопани или изцяло вкопани. Овалните басейни могат да бъдат единствено вкопани.
Басейните с метална стена имат равно дъно, тоест  дълбочината им не може да варира напр. от 1.20 до 1.50 м. Те могат да бъдат с дълбочина 1.20, 1.35 или 1.50 м. Когато избирате дълбочината на басейна имайте предвид, че нивото на водата е на 10 см под горния ръб на басейна. Например ако басейнът е дълбок 1.50 м, нивото на водата ще бъде на 1.40 м.

Преди да поръчате басейна е важно да знаете някои особености, които ще ви спестят в бъдеще големи главоболия при използването на басейна. За съжаление сме виждали зарити с пръст басейни поради безсилието и нежеланието на собственика постоянно да се разправя с възникнали проблеми по басейна. Основната причина за такива проблеми е неправилен монтаж на басейна, използване на некачествено оборудване и не на последно място некоректно отношение и подвеждаща информация от страна на фирмата, от която е закупен и монтиран басейна.

Затова е добре да бъдете максимално информирани по всички въпроси относно избора и изграждането на басейна за да му се наслаждавате и да изпитвате винаги удоволствие от неговото притежание.

Сглобяемите басейни се състоят от метална стена, вътрешна облицовка от специално пвц – фолио, което се явява и хидроизолация на басейна, горни лайсни, които закрепват фолиото към металната стена,  долни лайсни, в които се захваща металната стена, пясъчна филтърна система, скимер, сифон и вливни дюзи.

Вътрешната облицовка от пвц – фолио (линер) е много важен елемент от басейна, защото тя играе двойна роля: от една страна тя е видимата облицовка от вътрешната страна на басейна и от друга страна тя служи за хидроизолация на басейна. По принцип стандартната дебелина на пвц – фолиото за сглобяеми басейни е 0,60 мм. Има и опции да се избере по – дебело фолио с плътност 0,80 мм. Линерът е студоустойчив и е защитен срещу ултравиолетовите лъчи.

Еластичността на фолиото за басейни е от много голямо значение, защото  от нея зависи колко дълго ще издържи фолиото. Когато фолиото загуби еластичността си, то започва да се нацепва и за кратко време се разпада. За да се предпази от преждевременно остаряване, е нужно между фолиото и бетоновия фундамент да се постави подложка, която го предпазва от пряк допир с бетона. За подложка трябва да се използва единствено геотекстил, който не оцветява фолиото. Избягвайте да използвате мокети или други подобни материали, защото те оцветяват фолиото.

Моделът на горната завършваща лайсна може да ви спести или причини много главоболия, когато  стане време за смяна на фолиото на басейна. Има два модела горни лайсни за басейн: при единия модел лайсната затиска  фолиото отгоре, а при другия модел, който е за препоръчване, лайсната има страничен жлеб, в който се монтира фолиото. Защо го обяснявам това? Когато басейнът е с бордов камък, той се монтира върху горната лайсна. Когато трябва да смените фолиото, ако лайсната е от първия модел, ще трябва да къртите бордовия камък за да откачите фолиото, а при втория модел просто ще откачите фолиото от страничния жлеб и ще закачите новото фолио без да къртите борда. Затова питайте винаги доставчика на басейна какъв модел е горната лайсна.

Изборът на помпа за филтърната система е друг важен момент от процеса по закупуване на басейн. Препоръчваме помпата да е самозасмукваща, което означава, че поставена на повърхността на земята и по – високо от водата в басейна, тя ще може да филтрира водата от басейна. Ако помпата не е самозасмукваща, тогава трябва да се прави шахта за нея, която да е под нивото на водата в басейна, за да може водата от басейна да отива към помпата на самотек. Недостатък на шахтите е, че често се наводняват от подпочвени води и самото обслужване на филтърната система е по – неудобно.