* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Струват ли си евтините басейни от големите търговски вериги?

Някои хора търсят изгодни решения за летния сезон и се подлъгват по ниските цени на предлаганите в големите търговски вериги фамилни басейни. Показаният на снимката басейн е на две години.

Неприятностите започват още при монтирането на басейна. Дори лек вятър е достатъчен да усложни значително наместването на металната конструкция в долната шина. При поставянето на вътрешната обвивка или фолиото, ако същото не е добре закрепено в горния край на конструкцията, после при пълненето на басейна с вода има голяма вероятност да се събори цялата конструкция. В такъв случай, ако оборудването е „оцеляло” се започва всичко отначало.

Друг недостатък на тези басейни е слабата циркулация на водата в тях. В такъв случай водата става негодна за къпане поради появата на микроорганизми носещи болести. Дори шоково третиране с хлор не е в състояние да помогне, защото не може да бъде разнесен из целия басейн поради недостатъчната циркулация на водата.

Също и от филтърната помпа има какво да се желае. Със замърсяването на филтъра силата й намалява значително. Освен това в упътването е указано, че помпата трябва да е изключена когато има хора в басейна поради съображения за сигурност, което допълнително влошава циркулацията на водата в басейна.

Басейните са оборудвани с картушени филтри, които не са достатъчни от гледна точка на хигиената в басейна. Картушените филтри имат два големи недостатъка: не дават възможност да се разбере до каква степен са замърсени; възможностите за почистване на филтъра са ограничени. Според производителите филтъра се изплаква и се почиства с четка. Но с изплакването не могат да се премахнат замърсяванията в гънките, а при почистването с четка има опасност да се повреди филтърният картон.
Поради това би било разумно да се набави пясъчен филтър със съобразена с него помпа. Пясъчните филтри се почистват чрез обратна промивка, което регулира и нуждата от прясна вода в басейна. Ако искате чиста вода няма да се размине само с този допълнителен разход.

Поради слабата циркулация на водата, на дъното на басейна се отлагат замърсявания, които могат да се премахнат само с подочистачка. Но нито един един от тези басейни не се предлага с подочистачка, а и филтърната помпа няма възможност да се свърже с подочистачката, което означава още повече разходи.

Висококачествените сглобяеми басейни притежават следните качества:

  • стоманената конструкция е с дебелина 0,60мм или 0,80мм, поцинкована, с допълнително покритие отвън и отвътре
  • дебелината на фолиото е 0,6мм – три пъти по-здраво от фолиото на евтините басейни
  • стълбата е стабилна и е от неръждаема стомана
  • пясъчният филтър има достатъчно сила за да засмуква замърсяванията по дъното и е в състояние да поддържа чиста водата
  • скимерът е монтиран на басейна и не пречи при къпането
  • няма електрически тела закрепени директно за конструкцията