* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Проблеми при почистването на водната линия при басейни - как да ги предотвратим

В последните години зачестиха случаите на поява на жълтокафяви петна по фолиото на басейни. Тези оцветявания се появяват над или по водната линия на басейна. Те са толкова упорити, че не могат да се махнат с никакъв препарат за почистване. Ако се използва по - силен препарат на разтваряща основа съществува реален риск от повреда на фолиото.

Каква е причината: Интересно е, че такива оцветявания се появяват при малък брой басейни. Тук не става въпрос за дефект на материала, защото такива оцветявания се появяват по фолиото на всички производители. 

Защо петната се появяват само в областта на водната линия а не в целия басейн? Защо само в малко на брой басейни? Анализът на оцветените места показа, че става въпрос за оцветяване и проникване на плажно масло с висок защитен фактор. Става въпрос най-вече за специални плажни масла с фактор над 20, които не се разтварят във водата и които държат много дълго.

Проведените тестове показват също така, че за появата на петната голяма роля оказва и медта ( Cu). Плажното масло играе ролята на преносител, а медта - на оцветител. Най-вероятно плажното масло и медта реагират помежду си, при което медта не може да се оксидира от хлорните продукти във водата. Това твърдение се доказва от следните обстоятелства:

1. Защо се оцветява само водната линия? Защото плажното масло плува на повърхността на водата. Издръжливо е и не се разтваря.

2. Някои производители на плажни масла предупреждават за оцветяване на текстил. Този феномен не се появява само при басейни с фолио. Той се наблюдава и при басейни от стъклопласт, от стъклокерамика, дори върху стъкло. 

Какво е решението: Единственото решение е да се залепи ново парче фолио върху оцветеното място.

Как да се предотврати появата на петната?: Като се взема душ преди да се влезе в басейна, като се има предвид, че има много силни плажни масла, които дори от водата не падат толкова лесно.

Също така редовно да се почиства водната линия дори при видима липса на замърсявания.

Как попада медта във водата: Тя се съдържа в комбинирани препарати за поддръжка на водата. Отчасти мед се съдържа и в питейната вода. Медта може да се филтрира от водата чрез използването на флокулант.

Обобщение: По възможност да се отбягват специалните плажни масла с много висок фактор. Ако се използват все пак такива, да се избягва използването на комбинирани препарати съдържащи мед. Медта трябва да се филтрира чрез флокуланти.