* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Фолио за басейн - надежден и ефикасен метод за облицоване на стари и нови басейни

Облицовъчното фолио за басейни се използва от над 20 години за облицоване на нови и ремонт на стари басейни. В Западна Европа това е най – разпространеният метод за облицоване на басейни. Може да се каже, че това е технологията, която е в основата на съвременното изграждане на басейни.

В процеса на нашата дейност като фирма за изграждане на басейни сме се убедили в предимствата на облицовъчното фолио и затова предлагаме само такъв тип облицовка на басейн.

Пвц – фолиото е единственото решение при бетонови басейни със скрити течове.

Имали сме случаи, в които собственикът е получавал отказ от няколко фирми  да му решат проблема с теч на бетонов басейн. След като монтираме пвц – фолио, проблемът се решава завинаги. 

На снимката отстрани можете да видите старо бетоново корито, на повече от 30 години. Хотелският комплекс, чиято собственост е този стар басейн, се обърна към нас с молбата да го „съживим“ отново , за да може да се ползва от гостите на комплекса. След като собствениците на комплекса се убедиха в предимствата на пвц – мембраната, наши обучени служители облицоваха басейна с армирано пвц – фолио, което се лепи на място.

Друг подобен случай имахме със собствениците на частен басейн в Троян. Те имаха в имота си старо бетоново корито, което беше спукано и не се знаеше откъде изтича водата. След оглед приеха предложението ни да го облицоваме с армирано пвц – фолио, защото искаха да направят басейна в техния двор отново използваем. Вече втора година басейнът радва своите собственици и най – вече децата им.  

Освен за ремонт на съществуващи басейни пвц – фолиото може да се използва и при изграждане на нови басейни. В галерията със снимки отстрани можете да видите бетонов басейн с размери 12.00 х 3.00 м със зона за релакс. Желанието на собственика на басейна беше той да се ползва основно за плуване. Облицовката на басейна изпълнихме с армирано пвц – фолио, което се лепи на място.

Едни от най – важните предимства на пвц - фолиото са следните:

  • гладката повърхност ( без фуги), която улеснява почистването му
  • бързият и чист монтаж в сравнение с други облицовъчни материали за басейни
  • веднага след монтажа басейнът може да се ползва
  • възможността веднъж завинаги да реши проблема с течове при стари бетонови басейни
  • запазва целостта и свойствата си при евентуално улягане на басейна или при земетресение
  • позволява бърза и лесна подмяна с ново след години

Различават се два вида облицовъчно фолио за басейни – предварително скроено фолио ( линер) с дебелина 0,60 мм или 0,80 мм и армирано фолио с дебелина 1,5 мм.

Линерът се произвежда по предварително зададени размери и се монтира най – вече на сглобяеми басейни с твърди стени. Препоръчително е неговата дебелина да е минимум 0,60 мм. Линер, по – тънък от 0,60 мм, би имал доста по – кратък експлоатационен срок.

Друга особеност на предварително скроеното фолио е, че може да се монтира само на басейни с правилна форма, които нямат вътрешни стъпала.

Линерът е подходящ и за облицоване на бетонови басейни. Единственото условие тук е басейнът да няма отляти вътрешни стъпала. Ако има вътрешни стъпала, тогава може да се монтира единствено армирано фолио.

При нормална и правилна експлоатация един качествен линер с дебелина 0,60 мм би издържал десет и повече години преди да се наложи да се смени с нов.

С армираното фолио за басейни могат да се облицоват всякакви по размер и форма басейни. Това е така, защото то се лепи на място от обучени за тази цел специалисти. Също така армираното фолио е подходящо за облицоване както на частни така и на обществени басейни, защото предлага много добро съотношение цена/качество.

При правилна експлоатация армираното фолио би издържало минимум двадесет години.

Разнообразието от цветове на пвц – мембраната би задоволило всеки вкус. Освен с едноцветни и многоцветни варианти, можем да облицоваме басейна ви и с перлени цветове.

А ако искате водата в басейна да изглежда като на някой островен плаж, например Фиджи или Аруба, имаме специално фолио, което по цвят е същото като пясъка на тези острови. И самата повърхност на фолиото е леко грапава, създаваща усещането, че наистина ходите по пясък.

Този вариант на армираното пвц – фолио може много успешно да се приложи при басейни тип „плаж“, където едната част от басейна е много плитка и постепенно се увеличава дълбочината.

Както при всеки продукт и тук се появиха имитации на пвц – фолио, които подлъгват с ниски цени. Затова, преди да възложите на фирма или вие да си закупите облицовъчно фолио за басейн, информирайте се добре за възможните варианти и цени. Не се подлъгвайте по ниски цени, защото впоследствие ще получите такова качество за каквото сте платили.