* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Вашата
Кошница
0 продукта
за 0.00 лв

Кръгъл сглобяем басейн - монтаж с видео

Видео за монтаж на сглобяем басейн с кръгла форма.

Сглобяемите басейни с кръгла форма са най - изгодният вариант, ако искате да притежавате басейн.

По - долу ви предоставям текста от видеото за монтаж на кръгъл сглобяем басейн.

Преди да започнете с изкопните работи по басейна е препоръчително да спазите следните условия за да се радвате дълго време на Вашия басейн:

  • Мястото, където ще се монтира басейна не трябва да е върху насип
  • В случай, че басейнът ще се монтира на склон, то мястото, което ще се подготви за поставяне на басейна, трябва да е равно и да не е върху насип. Също така откъм страната на склона трябва да се изгради подпорна стена. В никакъв случай не допускайте стената на басейна да подпира директно склона.
  • Избягвайте подпочвените води  

Кръглите сглобяеми басейни могат да се монтират на повърхността на земята, могат да са полувградени или изцяло вградени в земята.

При монтажа на кръглите полувградени и вградени басейни първо се прави изкоп с диаметър около 1 м по – голям от размера на басейна. При дълбочината на изкопа трябва да се предвидят 15 – 20 см за бетоново дъно и да се прецени каква част от басейна ще се показва над повърхността на земята.

След това се залага сифон и се отлива армирано бетонно дъно с дебелина 15 – 20 см. Дъното трябва да е идеално гладко и равно. След като е отлят бетона, може да се започне с монтажа на басейна. Първо се поставя долният завършващ профил като отделните парчета се свързват във формата на кръг.

Като следваща стъпка се започва с монтирането на металната стена на басейна. Тя се пъха в долния профил в предвиден за това отвор. Сега могат да се изрежат отворите за скимер, дюзи, прожектори в стената на басейна.

Преди да се закачи ПВЦ – фолиото за стената на басейна, на дъното се постила геотекстилна подложка. Тя изолира фолиото от бетона и запазва по – дълго време еластичността му.

Основен елемент от басейна е пвц – фолиото. То играе ролята на хидроизолация. ПВЦ – фолиото е изключително еластично и в зависимост от температурата на въздуха може да се свива и разтяга. За да се монтира фолиото без забележки, температурата на въздуха трябва да е между 15 и 25 градуса по Целзий.

Фолиото пристига предварително скроено според формата на басейна.

След това пвц – фолиото се захваща към горния край на металната стена и върху него се поставя горният завършващ профил. Важно предимство е да се използва такъв вид горен профил, който не е нужно да се маха, когато стане време за смяна на фолиото. Така се спестява къртенето на бордовия камък, ако басейнът е с такъв.

След като се закрепи фолиото към стената на басейна, той се напълва с около 5 – 10 см вода. Сега е моментът да се изпъне фолиото по дъното на басейна.

След това басейнът се напълва с още 30 – 40 см за да се изпъне фолиото по стените. Сега се монтират скимер, дюзи, прожектори.

Сега се монтира и пясъчната филтърна система и се свързва с басейна.

Щом като басейнът се напълни до половината с вода е време да се започне с обратния насип около него. Обратният насип се прави с по – сух бетон. Неговото предназначение е да предпази стената на басейна да не се повреди в случай на слягане на пръстта около басейна.

Не се заблуждавайте, че може да се избегне направата на обратен насип. Ето басейн, при който са спестили от обратен насип. Пръстта се е свлякла и е огънала металната конструкция .

Обратният насип трябва да се извършва много внимателно като нивото на водата в басейна трябва да е винаги 20-30 см по – високо от нивото на насипа.

Добра идея е да се сложи изолация от пресован стиропор между стената на басейна и бетона.

След като се приключи с обратния насип, монтажът на басейна е завършен.

Посетете нашия сайт за сглобяеми басейни за да получите повече информация.