* * *

* * *

* * * - Басейни с овална форма * * * - Басейни с кръгла форма * * * - Басейни тип осмица * * * - Басейни Styropool * * * - Басейни от дърво * * * - Модулни басейни

* * *

* * *

* * *

оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане оборудване-на-басейни-сглобяеми-басейни-басейни-за-вграждане
Кошница
0 продукт/а за 0.00 лв
Към кошницата
Продукти
Защо да изберете нас
 • Ще отговорим на запитването Ви в рамките на 24 часа, а в повечето случаи и по – бързо
 • Предоставяме 5 – годишна гаранция на монтажа на басейна
 • Възможност за разсрочено плащане на нашите продукти
 • Извършваме строителните и монтажни работи с наши обучени служители, без да ползваме външни услуги
Клиентите за нас
"Търсих много в интернет и правих запитвания до много фирми. Офертата на "Pool expert" ми допадна най-много. Обадих се в офиса, оттам ми отговориха любезно и се разбрахме да дойдат на място. Видяхме се, разбрахме се и момчетата ми направиха един хубав басейн. Доволен съм от от бързото изпълнение ...
Кристиян Драганчев, Ботевград

Практически съвети за почистването на басейн

Съществуват три метода за почистване на басейни: с механична подочистачка, с полуавтоматична подочистачка и с автоматична подочистачка ( робот).

Механичната подочистачка се състои от алуминиева щанга, маркуч и четка. Трите части се сглобяват и посредством пластмасова подложка се свързват към скимера. Необходимо е само да се обезвъздуши маркуча и може да се започне с почистването.
Ако дъното на басейна е много замърсено, се препоръчва следното: дъното се изтърква с отделна четка, след което се спира филтърната система за да се уталожат боклуците на дъното и едва тогава се минава с подочистачката. Този метод е по – бърз и по – малко трудоемък.

Полуавтоматичните подочистачки се свързват чрез маркуч през скимера с филтърната система и се управляват от нея. Цената им варира от 300 евро до 1000 евро.
Полуавтоматичните подочистачки са благонадеждни и почистват качествено. Добрата работа на полуавтоматичните подочистачки зависи от техническите характеристики на помпата на басейна. Помпата трябва да е с мощност минимум 5 куб.м/ч за да може да се включи полуавтоматичната подочистачка към нея. Ако пясъчният филтър е замърсен или отдавна не е правена обратна промивка има вероятност помпата да не достигне необходимата мощност.

Автоматичните подочистачки или роботите, както още ги наричат, работят без да се свързват към филтърната система. Вградена в подочистачката помпа засмуква вода от басейна, праща я към намиращия се в уреда филтър и пречистената вода се връща обратно в басейна.
Автоматичната подочистачка не само почиства басейна, но и филтрира водата в него и, което е много важно, разпределя препаратите в басейна. Например ако сте хвърлили хлор или алгицид, роботът ги разнася из целия басейн както и по стените.

Механична подочистачка

Предимства

 •   достъпна цена
 •   не се нуждае от ремонт
 •   трудно се амортизира

Недостатъци

 •   отнема време
 •   с времето чистенето става досадно

Особености

 •   преди да се започне с чистенето трябва да се направи обратна промивка на филтъра
 •   ако по време на чистенето усетите, че подочистачката не работи както трябва, направете обратна промивка   на филтъра

Полуавтоматична подочистачка

Предимства

 •   много надеждни
 •   трудно се амортизират
 •   предизвиква допълнително раздвижване на водата
 •   повечето модели имат дълъг живот

Недостатъци

 •   стъпалата на стълбите трябва да се почистват саморъчно
 •   за времето, когато подочистачката е свързана с филтърната система, скимерът не може да фунционира            (прахът не се засмуква от скимера, а се спуска на дъното)
 •   може да заседне около стълбата

Автоматична подочистачка ( робот)

Предимства

 •   разпределят бързо и правилно препаратите в басейна
 •   чистят надеждно дъното на басейна
 •   филтрират допълнително водата в басейна

Недостатъци

 •   по - скъпи са от другите уреди за почистване на басейни